Újra kigyulladt a Hortobágy

Vágólapra másolva!
Csütörtökön ismét felcsaptak a lángok a Hortobágyon, mintegy 50 hektáron ég a nádas. Szerdán 800 hektár gyulladt ki, a lángokat akkor este 10-re sikerült megfékezni.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön napközben újra lángra kapott a nádas a Hortobágyon - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Előző nap mintegy 800 hektáron pusztított tűz a Hortobágyon, Nádudvar közelében, a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén.

A tűzoltók szerdán este 10 órára eloltották a tüzet, amiben sás, nádas és gyep égett. A lángok akkor 18-20 hodályt, gazdasági épületet veszélyeztettek, amelyekből ki kellett menekíteni az állatokat.

Csütörtökön napközben mintegy 50 hektáron csaptak fel újra a lángok, 12 tűzoltóautó és 50 tűzoltó vonult a helyszínre. A tüzet jelenleg is nagy erőkkel oltják.

Sándor István, a HNP igazgatója az MTI-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy a szerdai tűz nem okoz maradandó károkat a pusztai életközösségben. Emlékeztetett rá, hogy legutóbb 2002-ben volt hasonló nagyságú tűz a Hortobágyon.