Tetőket gyújtott fel a villám az éjjeli viharban

Vágólapra másolva!
Több villámcsapás is tüzet okozott a vasárnap éjszakai viharban: a fővárosban leégett egy lakóház teteje, másutt garázs, szénabála, tanyatető gyulladt ki. A vihar fákat döntött ki és az esővíz rengeteg hordalékot sodort az utakra.
Vágólapra másolva!

Több tucatnyi káresetet kellett felszámolniuk a tűzoltóknak a vasárnap éjjeli vihar után Budapesten, a károk elhárítása még hajnalban is folyt. A negyven káreset legnagyobb része Dél-Pesten keletkezett, a XVIII. és a XIX. kerületben.

A vihar a főváros mellett főként az ország keleti megyéiben okozott gondokat. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében, valamint Budapesten több helyen villámcsapás okozta tüzekhez riasztották a tűzoltókat - közölte Dobson Tibor, a katasztrófavédők szóvivője.

A tűzoltóknak legtöbbször kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, vagy vizet szivattyúztak. A XVII. kerületben egy villámcsapás nyomán leégett egy családi ház teteje. Csongrád városában villám csapott egy lakóház tetejébe, amely kigyulladt, valamint egy tanyaépület nádteteje is leégett.

Nagyháton, Hajdú-Bihar megyében egy ezerbálás szalmakazal égett le egy baromfitelepen. Szabolcs megyében, Balkányban egy garázsba csapott bele a villám: a garázs és az autó is leégett. Fehérgyarmaton egy melléképületben keletkezett tűz, amit szintén egy villám okozott. Senki nem sérült meg.

A felhőszakadás után rengeteg hordalékot távolítottak el a fővárosi utakról a közterület-fenntartók. Horváth László, az FKF helyettes szóvivője elmondta: az esővíz hordalékot mosott többek között a Clark Ádám térre, az Alagút utcába és a Bem felső rakpartra. A mellékutakat még napközben is tisztítják.