Fokoznák a kórházak biztonságát

Vágólapra másolva!
Biztonsági szakemberek, kamerák, elektromos érzékelők kerülhetnek a kórházakba, miután a fővárosi önkormányzat megelégelte az egyre szaporodó kórházi tolvajlásokat - írja a Népszabadság. Évente körülbelül 250 bűneset történik a gyógyintézményekben, a tolvajok visznek mindent, amit tudnak: sok beteg iratainak, pénzének, mobiljának, illetve orvosi táskáknak, műszereknek is lába kél.
Vágólapra másolva!

Egységes biztonsági rendszerrel védené a fővárosi önkormányzat a kórházakban fekvő betegeket - írja a Népszabadság. A lap szerint elektromos érzékelőkkel, a kórházak saját műszereit felismerő jelfogókkal, kamerákkal, biztonsági szakemberekkel védenék a fővárosi kórházakat. A szükséges védelmi felszerelésekről és intézkedésekről egy erre alakított eseti önkormányzati bizottság dönt, várhatóan novemberben.

Az egységes védelmi rendszerre az egyre elharapózó kórházi lopások, rablások miatt van szükség. A János Kórház főrendésze szerint már arra is volt példa, hogy valaki papnak öltözve próbálta meg ellopni az egyik orvos táskáját, vagy magát unokának hazudva vitte el egy idős ember mobilját valaki, de volt, hogy egy szobatárs etetett altatót ágyszomszédjával, majd kifosztotta. Évente körülbelül 250 bűncselekmény történik a kórházakban, és nem csak a betegeket fosztogatják: speciális orvosi berendezéseket is elemeltek már - írja a Népszabadság.