Tovább nyomoznak a Kármán-ügyben

Vágólapra másolva!
Még nem készült el minden szakértői vizsgálat a bántalmazott újságíró, Kármán Irén ügyében, ezért az ügyészség két hónappal meghosszabbította a nyomozást. Az eljárásról a hatóság július eleje óta alig közölt új információt.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség két hónappal meghosszabbította a nyomozást Kármán Irén ügyében - közölte szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője, Horváczy Emese. A határidő meghosszabbítását a rendőrség kérte, mivel a nyomozás befejezéséhez szükség van a még folyamatban levő szakértői vizsgálatok eredményére - indokolta.

Kármán Irén újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - elmondása szerint június 22-én éjszaka Pesterzsébeten ütötték le és tuszkolták be egy kocsiba. Támadói brutálisan megverték, és összekötözve a lágymányosi Duna-parton hagyták, ahol egy horgász talált rá. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást, és ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki, ezt viszont augusztus elején visszavonták.

A nyomozást végző NNI július elején azt közölte, hogy a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható: Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta. Ezt a rendőrség elsősorban a támadás helyszínéhez közeli biztonsági kamerák felvételei és a szakértői jelentések alapján állította, de az újságíró azóta is kitart vallomása mellett. Az NNI azt is kilátásba helyezte, hogy eljárás indul Kármán ellen a hatóság félrevezetése miatt.