Sorozatos balesetek miatt dugó az M5-ösön

Vágólapra másolva!
Tíz baleset történt szombat délelőtt az M5-ös autópálya Budapest közeli szakaszain, mind a két oldalon. Eddig senki sem sérült meg, de nagy a torlódás. Korábban bombariadó is volt a pályán, egy telefonáló az örkényi felüljáró felrobbantásával fenyegetőzött szombat hajnalban. A hatóságok reggel lezárták az érintett szakaszt. Két órán volt zárva az út, de bombát nem találtak.
Vágólapra másolva!

Néhány óra alatt tíz baleset történt az M5-ös autópálya Budapest környéki szakaszán szombaton reggel, egyelőre senki nem sérült meg - közölte Lukács Anita, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat helyettes szóvivője. A sztráda mindkét oldalán történtek ütközések Budapest 15 kilométeres vonzáskörzetében, főként személyautók karamboloztak.

A balesetek miatt nagy a torlódás mivel az átlagos szombatinál nagyobb a forgalom. A szakemberek egyelőre nem tudják megmondani, hogy mi okozza a sorozatos ütközéseket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai adatai szerint szombaton gyenge hidegfronti hatás várható, amely vérnyomás emelkedést, fejfájást, szédülést okozhat.

Korábban két órán át állt a forgalom az M5-ösön egy bombariadó miatt. A tűzszerészek azonban nem találtak robbanószert. A Rendészeti Biztonsági Szolgálat helyettes szóvivője szerint a sztrádát Újhartyán és Lajosmizse között kellett lezárni reggel fél öt után, a forgalom fél hétkor indult újra. A tűzszerészeknek azért kellett átvizsgálni a sztráda mindkét oldalát, mert egy telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Budapesttől ötven kilométerre lévő örkényi felüljárót.

A vizsgálat idejére a forgalmat az 5-ös főútra terelték. A sztrádán azonban így is nagy dugót okozott a lezárás. A rendőrség vizsgálja, hogy ki lehetett a névtelen fenyegető. A szóvivő nem tud arról, hogy magyar autópályán korábban lett volna hasonló bombariadó.