Vizsgálja egyháza a gárdaáldó lelkészt

Vágólapra másolva!
Vizsgálat indult a Dunamelléki Református Egyházkerületben Csuka Tamás lelkész ügyében. A lelkész szombaton egyháza tudta nélkül áldotta meg a Magyar Gárda zászlaját.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított Csuka Tamás lelkész ügyében a Dunamelléki Református Egyházkerület. Szabó István kerületi püspök a vizsgálat befejezéséig nem kíván az ügyben nyilatkozni. Csuka Tamás szombaton egyháza tudta nélkül áldotta meg a Magyar Gárda zászlaját egy katolikus pap és egy evangélikus lelkész társaságában.

A lekész szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy "a Magyar Gárda zászlóbontásával kapcsolatos - és nevem alatt megjelent - nyilatkozatok egy részéhez semmi közöm, a fennmaradó rész is rosszindulatú torzításokat tartalmaz".

Csuka a Magyar Gárda zászlójának megáldásakor azt mondta: "Isten áldása kísérje mindazokat, akik felsorakoznak e zászlók alatt". (...) "Az én imádságom az, hogy ezek a zászlók jelentsenek félelmet mindazok számára, akik akár anyagilag, szellemileg vagy fizikailag a kisujjukat is megmozdítják Magyarország ellen".