Vizsgálják a rendőrök a Kádár-csontos hirdetést

Vágólapra másolva!
Megjelentek olyan hirdetések az interneten, amelyek Kádár János májusban ellopott csontjait kínálják cserére. A rendőrség vizsgálatba kezdett.
Vágólapra másolva!

A Bors című napilap számolt be egy internetes portálról, ahol 100-500 ezer forint becsült értéket megjelölve cserére kínálják Kádár János májusban ellopott csontjait. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, értesültek a napilapban megjelentekről, és vizsgálják, hogy Kádár János csontjait ajánlja-e a hirdető.

Az MTI által is fellelt internetes oldalon két hirdetésben is Kádár János csontjait kínálják. Az egyik hirdetés az, amelyikre a napilap is hivatkozik, ebben a feladó úgy fogalmaz: "Az idén májusban elrabolt, majd később újratemetett csontoknak egy része mindeddig nem került elő. Ezeket a csontokat szívesen elcserélném bármilyen más, hasonló értéket képviselő emléktárgyra". A hirdetés mellé egy koponyát ábrázoló képet is mellékeltek.

Egy másik hirdetésben külön megjegyzés nélkül fél-egymillió forintra becsülik a cserére szánt csontokat, egy harmadik hirdetésben pedig komódot ajánlanak a néhai pártvezér földi maradványaiért.

A Fiumei úti sírkertben május elején ismeretlenek feldúlták Kádár János síremlékét, a sírt felfeszítették, és abból több csontot, valamint a koponyát elvitték. Ugyancsak eltűnt a sírból az az urna, amely Kádár János feleségének a hamvait tartalmazta. A sírt pár nappal később helyreállították.