Tűzszünetet kér esküvőjére Horváth Ágnes

Vágólapra másolva!
Közeleg Horváth Ágnes egészségügyi miniszter esküvője, aki azt kéri, hogy senki ne zavarja meg az eseményt politikai okból. Emellett cáfolt a házasságkötéssel kapcsolatban megjelent néhány állítást is.
Vágólapra másolva!

"Tisztában vagyok vele, hogy én vagyok Magyarország egyik legtöbbet támadott politikusa" - ezzel a mondattal kezdődik Horváth Ágnes egészségügyi miniszter közleménye, amelyben azt kéri, hogy esküvője alatt ne érjék támadások.

"Az év valamennyi napja lehetőséget nyújthat a kritikák megfogalmazására, egyetlenegy nap van, nem is az évben, hanem az életemben, amikor egy kis méltányosságot kérek" - fogalmaz a miniszter, aki szerint az esküvőjében közéleti szempontból nincs semmi különleges, "nincs benne egészségügyi reform, nincs benne politika".

A közlemény szerint az utóbbi napokban több alaptalan állítás is megjelent a sajtóban az esküvőről. Horváth állítja, hogy azért Keszthelyen, a Festetics-kastélyban kelnek egybe, mert a vőlegénye ebből a városból származik, a kastélyban pedig hivatalos házasságkötő terem működik, ahol "évente 100-150 pár kel egybe".

A miniszter hozzátette: "Természetesen a rendezvény költségeit mi magunk álljuk, arra egyetlen forint közpénzt sem fordítunk. A nyilvánosság szempontjából ezért érdektelen ugyan, de a terem bérleti költsége teljesen átlagosnak mondható." Közölte, alaptalan az az állítás is, hogy állami eszközökkel biztosítanák az eseményt.

Horváth Ágnes bízik benne, hogy "nem igaz a szóbeszédnek az a része sem, hogy valakik politikai okokból kívánják megzavarni az esküvőt". Ha mégis lennének olyanok, akik erre készülnek, azokat arra kéri, hogy inkább a minisztérium épülete elé menjenek tiltakozni "az év bármely napján".

Horváth Ágnes áprilisban vette át a minisztérium vezetését, ahol előtte államtitkár volt. A tárca által elindított egészségügyi reformot számos támadás érte a vizitdíj mellett a kórházi struktúra átalakítása miatt, több intézményt ugyanis bezártak.