Elmosta az eső az eltűnt kislány nyomát

Vágólapra másolva!
Még mindig nem akadtak a nyomára annak a kétéves kislánynak, aki kedden kistétált a nyitott kertkapun és eltűnt a Borsod megyei Emődön. A család kutyájával együtt elveszett gyermeket egyre többen keresik, de a zuhogó eső minden nyomot elmosott.
Vágólapra másolva!

Egyre többen keresik azt a kétéves kislányt, aki kedd dél körül sétált ki a Borsod megyei Emődön egy ház udvaráról. A kislány egy Maci névre hallgató keverék kutyával tűnt el nem sokkal déli 12 óra után, a rendőrség a kora délutáni órákban kezdte el keresni. A hetven centi magas, vállig érő, barna hajú kislány zöld kapucnis felsőt és rózsaszín nadrágot viselt.

Tíz rendőrkutyát vittek ki a terepre reggel a rendőrök, hátha azokkal megtalálják a kislányt, vagy megérzik egymást a rendőrkutyák és a gyerekkel együtt eltűnt állat, de az eső minden nyomot elmosott - számolt be szerdán az [origo]-nak a Borsod megyei rendőrkapitányság sajtóügyeletese, Egyedné Novodonszki Éva, aki úgy tudja, még egy mentőcsapat érkezik a helyszínre, és a lakosság is besegít.

Az egész éjjel talpon lévő több mint száz fős kutatócsapathoz reggel a rendőrkapitányságokról több mint harmincan érkeznek erősítésként, emellett a határőrség, a polgárőrség és a tűzoltóság is részt vesz a keresésben. A kutatócsapatok már átfésülték a közeli patakmedret, és a sajtóügyeletes szerda kora délután már arról is be tudott számolni, hogy a családi ház udvarán álló kutat is kiszivattyúták és átvizsgálták.

Lehóczki László, a miskolci Spider speciális mentőcsoport vezetője szerint a rendkívül csapadékos és hűvös idő nehezíti a keresést, amely amúgy sem egyszerű a bozótos, gazos területen. Szerinte ha a Maci nevű keverék kutya a kislánnyal van, nagyobb az esélye annak, hogy életben találják.