Komoly NATO-bázis lehet Pápából

Vágólapra másolva!
Októberben dől el, hogy elfogadják-e Pápát a NATO új légi szállítóbázisaként. Ha a célnak amúgy minden tekinteben megfelelő város kapja a feladatot, első ízben kerül Magyarországra egy jelentős NATO-kezdeményezés központja - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Jó esélye van Pápának arra, hogy idetelepítsék a NATO új szállítóbázisát - írja a Népszabadság. A lap szerint a város 2001-ben NATO-célokra felajánlott repülőterét és magát a várost a nyáron több NATO-szakértőből álló delegáció is megvizsgálta, és minden tekintetben alkalmasnak találta arra, hogy kiszolgálják a NATO Boeing C-17-es óriás szállítógépeit.

Arról, hogy Pápa lesz-e az új NATO-bázis, októberben döntenek. A magyar város a németorszégi Rammsteinnel versenyez. Ha Pápára kerül a C-17-es flotta, Magyarország első ízban kap lehetőséget arra, hogy egy jelentős NATO-kezdeményezés központja legyen. A légiflottabázis idetelepítése nem csak a magyar katonaság szállítási lehetőségeit javítaná, hanem a város polgármesterének reményei szerint munkehelyeket is teremtene.