Vágólapra másolva!
Mintegy 80 utas nem tudott elutazni hétfőn Görögországba, mivel a Bella Tours utazási iroda az utazás előtt, a repülőtéren arról értesítette őket, hogy csődbe ment.
Vágólapra másolva!

Az utazási iroda Kréta és Kos szigetére szervezett utazást, ehhez két charter járatot foglalt le. A repülőtéren hétfőn este 45-50-en várakoztak arra, hogy megoldódjon a helyzet.

Németh Krisztina, a Malév kommunikációs igazgatója elmondta: a Bella Tours nem fizette ki a Malévnek annak a chartergépnek a bérleti díját, amivel utasai Krétára utaztak volna, a hoppon maradt utasok azonban csak az utolsó pillanatban értesültek az utazás meghiúsulásáról.

A chartergépet két utazási iroda bérelte a Malévtől. A másik utazási iroda pontosan fizetett, a Bella Tours azonban sem az indulás előtt egy héttel lejáró határidőig, sem azt követően nem utalta át a pénzt.

A Malév felajánlotta, hogy az indulás előtt másfél óráig várja a pénzt az utazási irodától. Mivel azonban ezt nem kapták meg, Németh Krisztina szerint felelőtlenség lett volna az utasok kiszállítása Görögországba.

A csoport hét éjszakát töltött volna Krétán. Haraszti Jenő három személyre mintegy 250 ezer forintot fizetett az útért, amelybe az apartman és a repülőút árát számolták bele.

A Bella Tours-nak két budapesti és egy pilisszentiváni irodája van a cég internetes honlapja szerint.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének elnöke szerint azok az utasok, akiket az utazási iroda már nem tudott kiutaztatni, de befizették a pénzt, már nem fognak tudni kiutazni, várhatóan azonban megkapják a befizetett összeget a cég biztosítójától utólag. Azokat pedig, akik még a nyaralásukat töltik külföldön, természetesen hazahozzák - tette hozzá.

Az elnök elmondta: ilyen esetben az utazási irodát hivatalból törlik. Ennek következtében a társaság vezetője a törlést követő 5 évben hasonló vezetői állást nem vállalhat.