A Jobbik nem teszi le az árpádsávos zászlót

Vágólapra másolva!
Nem hallgat a köztársasági elnök intelmeire, és továbbra is használni fogja az árpádsávos zászlót a Jobbik - nyilatkozta a Népszabadságnak a párt elnöke. Vona Gáborhoz hasonlóan nyilatkozott az egyik Kossuth téri csoport vezetője és Wittner Mária, a Magyar Gárda avatásán is felszólaló fideszes képviselő.
Vágólapra másolva!

"Vállaltuk és a jövőben is vállalni fogjuk az árpádsávos zászlót" - mondta Népszabadságnak Vona Gábor, a Jobbik elnöke. Vona ezzel Sólyom László köztársasági elnök hétfői parlamenti beszédére reagált, amelyben az államfő azt kérte a radikális jobboldaliakat, a vészkorszak áldozataira és túlélőire tekintettel ne használják az árpádsávos zászlót. Vona azt mondta, lehet, hogy valakikben rossz érzéseket kell az árpádsáv, de ezért a felelősség azokat terheli, akik "hisztériakampányt folytatnak".

"Csodálkozva fogadtam Sólyom László szavait, meglepett, hogy a köztársasági elnök nem tesz különbséget az Árpád-házi történelmi zászló és a nyilasok által használt szimbólum között" - nyilatkozta a a lapnak Wittner Mária fideszes képviselő, aki augusztus 25-én felszólalt a Magyar Gárda eskütételén is. Wittner azt mondta, benne inkább a vörös csillag és a Che Guevara-pólók keltenek rossz érzéseket.

Vona Gáborhoz és Wittner Máriához hasonlóan nyilatkozott az MTI-nek Fáber Károly, az egyik Kossuth téri tüntető csoport, a Rendszerváltó Fórum vezetője is. Kijelentette, ők továbbra is használni fogják az árpádsávos zászlót.