Végrehajtás indult az MSZP szóvivője ellen

Vágólapra másolva!
Nyakó István, az MSZP szóvivője még mindig nem fizette ki azt a kártérítést, melyet tavaly februárban szabtak ki rá egy fideszes politikus rágalmazása miatt - írta a Magyar Nemzet. A Fővárosi Bíróság végrehajtást rendelt el a szocialista képviselő ellen.
Vágólapra másolva!

Végrehajtást rendelt el a Fővárosi Bíróság Nyakó István, az MSZP szóvivője ellen - olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában. A szocialista országgyűlési képviselő ellen csütörtökön elkezdődött a behajtási folyamat, mert még mindig nem fizette ki azt a negyedmilliós kártérítést, amelyet egy fideszes politikus rágalmazása miatt szabtak ki rá.

Nyakó 2005 őszén Papcsák Ferencet rágalmazta meg, akinek feljelentése nyomán tavaly februárban ítélte meg a kártérítést a Fővárosi Táblabíróság. A befizetés határideje 2006. február 10-e lett volna. A bíróság most egy miskolci végrehajtót jelölt ki az ügy rendezésére.

Nyakó István a Magyar Nemzetnek nyilatkozva azzal védekezett, hogy nem kapott értestítést fizetési kötelezettségének határidejéről, a teljesítés módjáról, különben már rendezte volna adósságát. A szocialista képviselő azt mondta: kifizeti a negyedmilliót, és internetes bocsánatkérési kötelezettségét is teljesíti.