Vágólapra másolva!
Néhány száz iskolás és szülő vette birtokba a Parlament előtti területet szombat délelőtt, ugyanis a Kossuth téren tartja Suli Buli elnevezésű tanévnyitó fesztiválját a Miniszterelnöki Hivatal. Ugyanitt este kormányellenes tüntetésre készülnek a tavalyi demonstrációk szervezői.
Vágólapra másolva!

Kormányellenes tüntetés helyett egyelőre tanévnyitó fesztivál kezdődött szombaton a Parlamentnél, a Kossuth Lajos téren: a Miniszterelnöki Hivatal kétnapos rendezvényének nyitására mintegy kétszáz iskolás és szülő gyűlt össze - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

A téren a tervek szerint este a Magyar Nemzetért Mozgalom tart tüntetést, napközben viszont a diákoké a tér. A Suli Buli elnevezésű fesztiválon interaktív tanórákkal, kézműves játszóházzal, életmód és egészség-sátorral, valamint sportbemutatókkal várták a gyerekeket.

A téren színpadi előadásokat és koncerteket láthattak az érdeklődők, a mozisátorban pedig kötelező olvasmányokat vetítettek. A katasztrófavédelem és a polgári védelem egy-egy járműve is kivonult a Kossuth térre, hogy az érdeklődők azokkal is megismerkedhessenek. A tanévnyitó fesztiválnak hirdetett kétnapos rendezvény nyitónapján mintegy 2-300 érdeklődő jelent meg szombat estig.

A téren este hét óra körül egy mintegy fiatalból álló csoport árpádsávos zászlóval jelent meg. Azonnal rendőrök állták útjukat, kérésükre a fiatalok összecsavarták az árpádsávos zászlót, de a helyszínt nem hagyták el. A téren mintegy két tucatnyi rendőrt lehet látni.