Demszkyt kérdezik az útfelújítási támogatásról

Vágólapra másolva!
Szocialista indítványra Demszky Gábor főpolgármestertől kér tájékoztatást a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi ellenőrző bizottsága az államtól tavaly kapott útfelújítási támogatás felhasználásáról - erről hétfő délután a kormánypártok szavazatával döntött a testület.
Vágólapra másolva!

György István (Fidesz) bizottsági elnök előterjesztésében arra tett javaslatot, hogy a központi régió fejlesztési tanácsának dokumentumai szerint 55 fővárosi pályázatnál kialakult elszámolási vitát független külső szakértővel vizsgáltassák meg.

Andó Sándor (MSZP) alelnök módosító javaslatában viszont azt indítványozta, hogy a főpolgármestertől kérjenek tájékoztatást az összességében csaknem 600 millió forintnyi állami támogatást érintő elszámolási vitáról, illetve arról, hogy milyen eredménnyel zárultak az ez ügyben lezajlott belső vizsgálatok.

A főpolgármesteri hivatal a múlt héten közleményben vitatta a központi régió által megbízott ügynökség ellenőrzési eljárásának módszertanát és annak megállapításait. A városvezetés a szerintük bonyolult pályázati szabályok egyszerűsítésére javaslatot tesz a kormánynak - jelezte a dokumentum.