Önként kipakolt a pisztolyos nyugdíjas

Vágólapra másolva!
Önként kipakolta gázpisztolyát és kését a biztonsági kapunál az a 74 éves székesfehérvári nyugdíjas, aki a Sándor-palotát látogatta meg. A kiérkező rendőröknek nem tudta megmagyarázni, miért volt nála az engedély nélküli gázpisztoly, a kés, valamint egy másik fegyvernek a papírjai, amikor be akart jutni a Sólyom László hivatalának otthont adó épületbe. Az idős férfi ellen több bűncselekmény gyanúja miatt eljárás indult.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök hivatalának otthont adó Sándor-palotát szerette volna meglátogatni az a 74 éves székesfehérvári nyugdíjas, aki a magánál tartott gázpisztoly és kés miatt fennakadt a biztonságiak hálóján. Az idős férfi a Kulturális Örökség Napjai című rendezvényre érkezett, amelynek keretében egy napra megnyitottak az érdeklődők előtt több középületet, így Sólyom László rezidenciáját is - mondta az [origo]-nak Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.

Amikor a kapunál a kormányőrök a gyakorlatnak megfelelően kérték, pakolja ki zsebeit, az idős férfi önként elővette a magánál tartott gázpisztolyt, és egy nagyjából 8 centiméter pengehosszúságú kést. Azt mondta, hogy ezeket nem akarta bevinni a palotába, de a kerületi rendőrség kiérkező emberei előállították - mondta a szóvivő. Később elengedték, szabadlábon védekezhet.

Tafferner Éva szerint egyelőre nem árulta el a nyugdíjas férfi, miért vitte magával a Sándor-palotába a gázpisztolyt és a kést. A gázfegyverhez nem tartási, hanem viselési engedély szükséges, ilyennel nem rendelkezett, viszont nála volt egy másik fegyvernek, saját pisztolyának fegyvertartási engedélye - mondta. A székesfehérvári nyugdíjas azt állította, hogy a saját pisztolyát a fővárosban cserélte el egy ismeretlennel a gázpisztolyra.

A férfi elleni eljárást a Fejér megyei rendőrség folytatja le, az idős úrnak rendzavarás, lőfegyverrel való visszaélés és a fegyvertartás szabályainak megszegése miatt kell felelnie.