Nem keresik tovább az emődi kislányt

Vágólapra másolva!
Tizenhárom nap után felfüggesztették az Emődről eltűnt kétéves kislány keresését. A miskolci speciális mentők vezetője szerint minden lehetséges helyet megnéztek, de nem találták meg a kislányt. A rendőrség továbbra sem feltételezi, hogy bűncselemény történt volna, közigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette a két héttel ezelőtt emődi otthonából eltűnt kétéves kislány keresését a miskolci Spider speciális mentőcsapat, amely a kezdetektől részt vett a kutatásban - mondta Lehóczki László, a csapat vezetője hétfőn az MTI-nek.

"Átnéztünk, átkutattunk minden szóba jöhető helyet sokadszor, eredmény sajnos nincs, nem találtuk meg sem mi, sem pedig a kutatásban részt vevők a kislányt, ezért felfüggesztettük a keresést" - mondta Lehóczki László, aki tapasztalataira hivatkozva úgy vélte: egy alig kétéves kislány nem bírja ki élve a szabadban ennyi ideig.

A gyermek kutyájával szeptember 4-én a déli órákban tűnt el a család emődi házának udvarából, az állat szeptember 9-én hazament, de - bármennyire is reménykedtek a kutatók - nem vezette a kicsi nyomára a keresőket. A kislányt egyébként a rendőrség emberei mellett határőrök, tűzoltók, polgárőrök és speciális mentőcsapatok is keresték.

A rendőrség korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a gyerek környezetében élő felnőtteket - hozzájárulásukkal - poligráfos vizsgálat alá veti. Ennek időpontja még nem ismert. A kislány eltűnése kapcsán indult rendőrségi eljárás során bűncselekményre utaló körülmény, gyanú továbbra sem merült fel, így az ügy a közigazgatási eljárás szabályai szerint folytatódik.