Maguk kötözték be áldozatuk sebeit a kaposvári verekedők

Vágólapra másolva!
Elsősegélyt nyújtottak vérző áldozatuknak azok a támadók, akik szombatról vasárnapra virradóra összeszólalkoztak, majd összeverekedtek egy katonával Kaposváron. A rendőrség még keresi az elkövetőket, akik ügyetlenül, de gondosan igyekeztek bekötözni a férfi fejét, aki súlyos koponyasérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

A Kaposvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán még nem találkoztak olyan esettel, mint ami most hétvégén történt a megyeszékhelyen: többen összevertek, összerugdostak egy férfit, majd miután látták, hogy mennyire vérzik, elsősegélyben részesítették.

A bűnügyi osztály munkatársa, Vizi András az [origo]-nak elmondta: az áldozat egy szerződéses katona, bár azon az estén szolgálaton kívül és civilben volt, így támadói biztosan nem tudták, hogy a honvédséghez tartozik.

A 29 éves katona barátaival ment szórakozni szombat este, és amikor az egyik diszkóból sétáltak át egy másik szórakozóhely felé, három férfi beléjük kötött. A szóváltásból dulakodás, majd verekedés lett, a katonát többször megrúgták, és ütlegelték, annyira, hogy nyolc napon túl gyógyuló koponyasérülései vannak - közölte a kaposvári kapitányság.

Amikor a máig ismeretlen támadók észrevették, hogy áldozatuk feje súlyosan megsérült, a közeli parkolóba vezették, a saját autójukhoz, és ellátták a sebeit. Vizi András hangsúlyozta: nem profi elsősegélynyújtásra kell gondolni, de amennyire tudták, igyekeztek bekötözni a fejét, és csak ezután szeleltek el.

Több részletet a jelenleg folyó nyomozás érdekében nem árult el, az elkövetőket egyelőre nem sikerült azonosítani. Tettükért akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetőek.