Heroint és kokaint találtak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Két nagy kábítószer-fogást könyvelhetett el az elmúlt napokban a rendőrség: öt vietnámi férfinél összesen 24 kiló heroint, egy afrikai párnál pedig egy kiló kokait, illetve jelentős mennyiségű készpénzt találtak.
Vágólapra másolva!

Összesen 24 kilogramm heroint találtak a rendőrök öt, 28 és 31 év közötti vietnámi férfinél - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrségi honlapon. A kábítószer bűnözés elleni osztály, a felderítő főosztály és a Terror Elhárító Szolgálat munkatársai a vietnámi állampolgárok a XII. kerületi, Korompai utcai lakásában 9 kilogramm heroint, egy raktárként használt XIV. kerületi, Gvadányi utcai lakásban pedig 15 kilogramm heroint találtak.

A XIV. kerületi lakásban előkerült egy digitális mérleg, porciózáshoz használt, anyagmaradvánnyal szennyezett kanalak, valamint egy - feltehetően - éles, hangtompítóval ellátott lőfegyvert is. A rendőrök a vietnami állampolgárokat őrizetbe vették, ellenük visszaélés kábítószerrel bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Ugyancsak kábítószert találtak a nyomozók múlt hét pénteken a VIII. kerületben. A rendőrök a József körúton akartak intézkedni egy 39 éves tanzániai férfivel szemben, aki ekkor egy kis tárgyat - feltehetően kábítószert tartalmazó csomagot - vett a szájába, majd lenyelte. A férfi ruházatának átvizsgálásakor kábítószer gyanús tablettákat találtak a nyomozók.

Ezt követően a BRFK munkatársai a férfi Nap utcai lakásában elfogták a társát, egy 31 éves szudáni állampolgárságú nőt. A házkutatás során körülbelül 900-1000 gramm kábítószergyanús port - feltehetően kokaint - valamint körülbelül 15 millió forint értékű eurót és dollárt találtak.