Mentőautókat törtek fel Budapesten

Vágólapra másolva!
Néhány nap alatt három mentőautót is feltörtek a fővárosban. Kettőből a GPS készüléket, egyből pedig a benzinkártyát vitték el ismeretlenek. A mentők szerint a bűncselekmények életeket is veszélyeztethettek volna.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban három alkalommal is előfordult, hogy a mentésben aktívan résztvevő mentőkocsikat raboltak ki ismeretlenek - közölte az Országos Mentőszolgálat. Vasárnap egy gyermekmentő-orvosi kocsi, hétfőn pedig az újpalotai esetkocsi ablakát törték be, és vitték el a pontos tájékozódást segítő GPS készüléket. Szerda délután pedig egy budai esetkocsiból mentőegyenruhákat, valamint a tankoláshoz szükséges okmányokat, benzinkártyát loptak el.

A GPS készülék (melyeket az Országos Mentőszolgálat adományként kapott, saját erőből nem tudta volna felszerelni vele a kocsikat) egyes esetekben lerövidítve az autók kiérkezési idejét, vagyis életmentő segítséget jelenthet. A benzinkártya ellopása miatt pedig üzemanyag nélkül maradhatott volna egy mentőkocsi. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.