Lőfegyver lehetett a futárral összetűző politikusnál

Vágólapra másolva!
Lőfegyver lehetett Vadász János volt szocialista politikusnál, amikor nyáron egy biciklis futárral incidensbe keveredett - írja a Magyar Nemzet egy igazságügyi fegyverszakértőre hivatkozva. A korábbi hírek riasztópisztolyról szóltak, a lapnak a BRFK annyit erősített meg: Vadász egy másik igazságügyi fegyverszakértő vizsgálatát is kérte.
Vágólapra másolva!

Lőfegyverrel fenyegethetett meg egy biciklis futárt Vadász János volt szocialista képviselő - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezt állapította meg az első körben kirendelt fegyverszakértő. A BRFK-nál csak annyit közöltek, hogy az első körű vizsgálat után Vadász János egy másik igazságügyi fegyverszakértő véleményét kérte.

Vadász János, az MSZP országos választmányának tagja júliusban keveredett összetűzésbe egy biciklisfutárral. A biciklis azt állította, fegyverrel megfenyegették, Vadász szerint viszont a futár megtámadta, és ő csak védekezett riasztópisztolyával. Az incidens a Kodály köröndnél történt.

A Magyar Nemzet szerint a politikus korábban azt állította: bár van éles fegyvere, az incidens során csak egy játékpisztolyt vett elő, amelyhez nem kell engedély, és meg sem volt töltve. Eljárás a biciklis futár ellen is indult rongálás és garázdaság miatt, a gyanú szerint ugyanis a futár kárt tett a politikus autójában, amikor dühében ütlegelni kezdte a tetejét.