Hiába repült Egerbe egy mentőhelikopter

Vágólapra másolva!
Az Országos Traumatológiai Intézet (OTI) helyhiány miatt nem tudott fogadni egy beteget, ezért akkor még hiába szállt le Egerben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helikoptere, amelyik az ottani kórházból az Országos Traumatológiai Intézetbe (OTI) repült volna. Az OTI egyik traumatológusa szerint "nem igaz", hogy ők lennének a felelősek a történtekért.
Vágólapra másolva!

Az esetről Magyar István, az egri Markhot Ferenc Kórház Intenzív Osztályának főorvosa elmondta, hogy a 26 éves fiatalembert szerdán reggel szállították be hozzájuk egy autóbaleset során elszenvedett súlyos sérülésekkel. Állapotának stabilizálása után viszont olyan beavatkozás vált szükségessé, amelynek feltételei nem álltak rendelkezésre Egerben, ezért értesítették az OTI-t - tette hozzá.

Az orvos szavai szerint ezt követően már elő is készültek a beteg szállítására, ám ő mégsem jutott el Budapestre. Az OTI ugyanis közölte, hogy helyhiány miatt nem tudják fogadni a sérültet.

Ezt követően az OTI illetékesei csütörtökön 15 óra után arról értesítették az egri osztályt, hogy immár elindíthatják a sérültet a fővárosba - ismertette a történteket Magyar István.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője is megerősítette, hogy csütörtökön reggel hiába repültek el Budaörsről Egerbe, mert csak a gép megérkezése után derült ki, hogy az OTI nem fogadja a sérültet. A beteget csak egy újabb repülést követően juttathatták el a fővárosba - fűzte hozzá.

Sárosi András, az Országos Traumatológiai Intézet főigazgatója holnap nyilatkozik az ügyben.