Helyhiány miatt nem fogadtak egy sérültet a traumatológián

Vágólapra másolva!
Nem volt szabad hely, ezért nem fogadtak egy súlyos sérültet az Országos Traumatológiai Intézetben szerdán - írja a Blikk. A betegért mentőhelikoptert küldtek Budapestről Egerbe, de csak a gép megérkezése után derült ki, hogy a fővárosban átmenetileg nem tudnak helyet biztosítani számára.
Vágólapra másolva!

Hiába repült Budaörsről Egerbe az Országos Mentőszolgálat helikoptere egy autóbalaset sérültjéért, mivel helyhiány miatt a beteget nem tudták fogadni Budapesten, az Országos Traumatológiai Intézetben (OTI) - tudta meg a Blikk . Győrfi Pálnak, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének elmondása szerint csak a gép megérkezése után derült ki, hogy Budapesten nincs hely, így hiába tették meg a sok százezer forintos költséggel járó utat a helikopterrel.

A sérültet, egy 26 éves férfit még szerda reggel szállították az egri kórházba súlyos sérülésekkel. Először helyben akarták kezelni, de később speciális beavatkozás vált szükségessé, aminek nem voltak meg a feltételei a Heves megyei városban.

Győrfi Pál szerint lehetséges, hogy a szállítás megrendelése és a gép megérkezése között teltek be az OTI ágyai. Ilyen esetben a küldő intézménynek kell arról, hogy megfelelő helyre küldjék a beteget - tette hozzá a szóvivő.

A sérült elszállítására végül egészen estig kellett várni. A beteg állapotáról egyik egészségügyi intézményben sem adtak felvilágosítást.