Hangfelvételen a móri ingatlan-ügy

Vágólapra másolva!
A móri polgármester és a jegyző közötti, egy móri ingatlan értékesítésének körülményeiről szóló beszélgetésről készült hangfelvételt tett közzé az ATV Friderikusz Most című műsora hétfőn este. Mindezt annak ellenére, hogy az érintettek nem járultak hozzá a felvétel lejátszásához.
Vágólapra másolva!

A műsorban bejátszott felvétel szerint Fenyves Péter polgármesternek (Fidesz-KDNP-MDF-Kisgazda Polgári Egyesület-Vállalkozó Pártja, Mór Város Jövőjéért Egyesület) Tanárki Gábor jegyző az ingatlanértékesítés kapcsán azt mondta: a tíz hektáros földet "törvénytelenül, bagóért" adták el.

"Benne vagyunk a lekvárban, mert, ha ez bíróság elé kerül, akkor rábaszunk, te is, meg én is, erre most" - fogalmazott.

A képviselő testület határozata szerint a tíz hektáros földet a korábbi bérlőnek bruttó 622.560 forintért értékesítették. Ezt több képviselő kifogásolta - a többi között - azt, hogy az eladási ár jelentősen eltér a helyi aktuális piaci értéktől.

Eközben a bírósághoz keresetett nyújtott be egy magasabb árat kínáló ajánlattevő. Azt kérte a bíróságtól: állapítsa meg az adásvételi szerződés hatálytalanságát. A korábbi bérlő ezután önszántából elállt a már megkötött adásvételi szerződéstől.

A titokban készült felvétel azután készült, hogy kiderült: a Fejér Megyei Főügyészség az ügyben nagyobb vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt nyomozást rendelt el.

A polgármester és a jegyző az adás előtt megkísérelte leállítani a rögzített anyag bejátszását.