Másik börtönbe szállították Magda Marinkót

Vágólapra másolva!
Átszállították egy másik börtönbe Magda Marinkót, aki eddig Sátoraljaújhelyen töltötte életfogytiglani büntetsét - írja az Észak-Magyarország. Az intézkedést azzal indokolták, hogy kockázatos, ha egy elítélt hosszú időt tölt egy helyen.
Vágólapra másolva!

Magda Marinko volt a legszigorúbban felügyelt rab a sátoraljaújhelyi börtönben, most azonban már egy másik intézetben őrzik - számolt be az Észak-Magyarország című lap. Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a lapnak azt mondta, az egy intézetben hosszú időn át fogva tartottak esetlegesen veszélyt jelenthetnek az adott fegyház biztonságára.

A kiépíthető kapcsolatrendszer alkalmas lehet szökés előkészítésére, és felmerülhet akár az intézet személyi állománya elleni támadás is. Ezért az ilyen rabokat más büntetés-végrehajtási intézetbe helyezik át. Ez történt Magda Marinkóval is - olvasható a lapban. A lapszemlét készítő MTI összefoglalójából nem derül ki, hogy hova szállították át az elítéltet.

Magda Marinkót előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve más bűncselekmények miatt ítélte jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre a Legfelsőbb Bíróság. Feltételes szabadságra bocsátásának kérdése leghamarabb 25 év letöltése után - 2019. január 28-án - vizsgálható.