Ismét tüntettek a tandíj ellen

Vágólapra másolva!
Kilencszáznál több "no tandíj!" és "tandíj nem" feliratú léggömböt eresztettek a magasba a dunaújvárosi főiskolások a kedd este rendezett demonstráció végén. Veszprémben fáklyás menetben tüntettek a tandíj bevezetése ellen.
Vágólapra másolva!

A Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzata által rendezett tüntetésen a szónokok arról beszéltek, hogy a tandíjrendelet nem ösztönzi jobb teljesítményre a hallgatókat. A felsőfokú oktatási intézmények bevételeinek növelésére más megoldást kell találni - közölte Nagy József, a hallgatói önkormányzat elnöke. A több mint egyórás demonstráción mintegy ezren vettek részt, a főiskolásokhoz a városban élő fiatalok közül is számosan csatlakoztak.

Veszprémben is demonstráltak

Mintegy 600-700 hallgató vonult a veszprémi városi stadiontól a Pannon Egyetem A épülete elé azt skandálva, hogy "Vesszen a tandíj!" és "No tandíj!". Az egyetem előtt Teleki László, a HÖOK elnökségi tagja, szegedi politológus hallgató hangsúlyozta: a tandíj igazságtalan, mert azokat bünteti leginkább, akik rossz anyagi helyzetben vannak, s így "nem a tehetség, hanem a tehetősség a döntő" az egyetemekre való bejutásnál.