Egy halott, nyolc sérült a 2-es úton

Vágólapra másolva!
Egy kocsisort előző autó ütközött a szemben szabályosan közlekedő Volán-bussza Göd és Sződliget között. Az autó sofőrje meghalt.
Vágólapra másolva!

Egy ember életét vesztette, nyolcan megsérültek, amikor péntek reggel egy autóbusz összeütközött két személyautóval a 2-es főúton Göd és Sződliget között - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál elmondta, hogy a 2-es főúton történt balesetben egy autóbusz és két személygépkocsi karambolozott, egy ember életét vesztette, egy sérültet életveszélyes koponyasérüléssel, mentőhelikopter vitte a Honvéd kórházba.

A beleset további két súlyos sérültjét, valamint öt, könnyebb sérülést szenvedett embert a váci kórházba szállították. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a 2-es főút 23-as kilométerénél történt a karambol, a Vác irányából haladó személyautó előzte a kocsisort, amikor frontálisan ütközött a szabályosan haladó Volán-busszal, majd visszacsapódott a jobb oldali sávba és egy személyautóval ütközött.

A sort előző autó sofőrje meghalt, három utasa súlyosan megsérült, a másik kocsiban egy ember, a buszban négyen sérültek meg. Az érintett útszakaszon a helyszíni szemle idejére teljes útzárat rendeltek el, ami egy órán keresztül is eltarthat, addig a forgalmat az M2-es autóútra terelik - tette hozzá. A baleset körülményeit a váci rendőrök vizsgálják.