Vágólapra másolva!
Forgalomkorlátozásra kell számítaniuk az autósoknak a Kossuth tér környékén, az országgyűlés hétfői plenáris ülésének végéig, amíg a képviselők elhagyják a Kossuth teret.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, a honlapján korábban közzétett tájékoztatás szerint, október 24-ig több területet lezár a parlamenti ülésnapokon, délután 15 óra és éjfél között, a gépjármű- és gyalogosforgalom elől.

A lezárás érinti a Kossuth tér déli oldali gyalogjárdáit és forgalmi sávjait a metrókijárat vonalában, valamint a Széchenyi felső rakpart torkolatát az Akadémia utca torkolatáig.

A Kossuth tér északi oldali gyalogjárdáit és forgalmi sávjait a Széchenyi felső rakparton vezetett kerékpárút Kossuth téri fordulójának vonalában ugyancsak lezárták erre az időszakra.

A BKV tájékoztatása szerint a 2-es villamosok is csak a Garibaldi utcáig közlekednek.

Hétfőn délután ugyanakkor lebontották a Rákóczi- és a Kossuth-szobor, illetve az azok körüli parkok védelmében még szeptember közepén emelt kordont.

A Parlament előtti terület egy részét szeptember 17-én zárta le a rendőrség, mert az épületéből távozó országgyűlési képviselőket tüntetők megdobálták, autójukat leköpdösték, illetve ütlegelték. Ez a kordon hétfőn este továbbra is a helyén áll, miközben a közelben több tucat tüntető csendesen demonstrál.