Vágólapra másolva!
Szilvásy György titokminiszter állítja, hogy nem szólította fel nyilatkozata visszavonására, és nem fenyegette perrel Topolánszky Ákost, akivel az ifjúsági minisztériumban dolgozott együtt. Az ifjúsági tárcánál állítólag történt pályázati visszaélésekről nyilvánosan beszélő Topolánszky Ákos egykori helyettes államtitkár a Magyar Nemzetnek mondta azt, felhívta őt Szilvásy György titokminiszter és állításainak visszavonására szólította fel. Topolánszky szerint a miniszter közölte azt is, olyan közleményt tervez megjelentetni, amellyel bemártja a volt államtitkárt.
Vágólapra másolva!

Az ifjúsági tárca egykori helyettes államtitkára, Topolánszky Ákos a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a napokban felhívta őt Szilvásy György, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter. "A hivatalos számáról, hivatalos minőségében hívott fel, és felszólított arra, hogy a hvg.hu-nak adott interjúmban olvasható, őrá és munkatársaira vonatkozó összes állításomat vonjam vissza, különben jogi útra tereli a folyamatot, és megjelentetni tervez egy közleményt, amely arról szól majd, hogy egy alapítványon keresztül próbáltam bűnös módon szert tenni jelentős közpénzekre" - idézte a lap Topolánszkyt.

A volt helyettes államtitkár közölte, hogy alaptalannak tart minden ilyen vádat, és állítja, amikor megkérdezte Szilvásytól, hogy milyen alapítványra gondol, akkor nem kapott tőle érdemi választ. "Az a véleményem, hogy Szilvásy György magánemberként természetesen felhívhat engem, hogy kifejezze rosszallását, de így, hogy titokminiszterként tette, nos, ezt tízmillió magyar állampolgárból tízmillió fenyegetésként értékelné, és nem egy baráti gesztusként" - mondta Topolánszky a lapnak.

Szilvásy megerősítette, hogy volt ilyen beszélgetés, de szerinte másként történt. Amikor felhívta a HVG internetes kiadásán megjelent interjúja miatt, akkor állítása szerint először azt kérdezte tőle: "Tényleg te mondtad ezt?" Majd miután az egykori helyettes államtitkár megerősítette a hitetlenkedő Szilvásynak, hogy ő állítólag rövidre zárta a beszélgetést.

Szilvásy szerint "tényszerűen nem igaz" mindaz, amit Topolánszky a Magyar Nemzetnek nyilatkozott telefonbeszélgetésükről. "Nem szólítottam fel állításai visszavonására" - mondta az [origo]-nak a miniszter, aki szerint "nem ilyen hangú volt ez a beszélgetés". Szilvásy szerint az az állítás sem felel meg a valóságnak, miszerint perrel, vagy bármivel megfenyegette volna Topolánszkyt.

"Azt mondtam, hogy a kollégáimban felvetődött, nem bennem, hogy becsületsértés miatt beperlik őt" - közölte. A miniszter ezzel a hvg.hu-nak adott interjú azon részére utalt, amikor Topolánszky azt állította: Szilvásy kollégái - akikkel korábban az ifjúsági minisztériumban dolgozott - az Úttörőszövetségből jöttek, s ezek az emberek jelenleg együtt dolgoznak vele a kormányzati negyeden. "Ezek tényszerűen cáfolható állítások" - reagált erre Szilvásy.

A miniszter többször hangsúlyozta, inkorrekt dolognak tartja, hogy utólag vitáznak "egy beszélgetésről, aminek valós tartalmát csak ők ketten hallották. Legalábbis remélem, hogy csak mi ketten" - fogalmazott a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter.

Topolánszky Ákos volt helyettes államtitkár azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy múlt héten interjút adott a HVG internetes kiadásának, és az ifjúsági tárcánál történt állítólagos visszásságokról számolt be. Topolánszky az interjúban több fiatal szocialista politikust - például Ujhelyi Istvánt, Zuschlag Jánost - is úgy emlegetett, mint akik "folyamatosan jöttek-mentek a Hold utcában, körüldongták Szilvásy Györgyöt, aki egy ideig közigazgatási államtitkár volt a GYISM-ben, és Gyurcsányt, a minisztert." Állítása szerint "az MSZP ifjúsági tagozatának vezetői is dirigáltak" egy másik helyettes államtitkárnak. A Topolánszky által említett szocialista politikusok mindannyian tagadták ezeket az állításokat.