Előzetesben marad Zuschlag titkára

Vágólapra másolva!
A másodfokú bíróság is rábólintott Zuschlag János személyi titkárának, Lados Istvánnak az előzetes letartóztatásra, elutasítva, hogy szabadlábon védekezzen, hiszen a férfi korábban hónapokig bujkált, és bizonyítékokat is megpróbált eltitkolni. Csütörtökön döntenek egy újabb gyanúsított, Katus Ferenc letartóztatásáról.
Vágólapra másolva!

A Csongrád Megyei Bíróság indokoltnak találta és helybenhagyta a szegedi bíróság döntését Zuschlag János személyi titkárának, Lados Istvánnak az előzetes letartóztatásáról - közölte szerdán Cseh Attila sajtószóvivő. A bíróság osztotta az ügyészség álláspontját, miszerint indokolt a letartóztatás, tekintettel arra, hogy Lados 2007 februárja és szeptembere között szökésben volt, a nála végzett házkutatás során pedig megpróbált bizonyítékokat megsemmisíteni.

Pénteken helyezték harminc napra előzetes letartóztatásba Lados Istvánt, akit a Bács-Kiskun Megyei Ügyészség jelentős kárt okozó, bűnszövetségben elkövetett csalással, és más bűncselekményekkel gyanúsít. Zuschlag János előzetes letartoztatását a Szegedi Városi Bíróság szeptember 21-én rendelte el, csütörtökön pedig a szintén gyanúsított Katus Ferenc előzetes letartóztatásáról döntenek.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult. Még 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt vizsgálódott. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.