Alig rendelnek munkaidőn túl a pszichiátriák

Vágólapra másolva!
A pszichiátriai és pszichológiai szakrendelések elérhetősége Tolna megyében a legrosszabb - derült ki az Egészségbiztosítási Felügyelet vizsgálatából. A felmerés szerint országosan a rendelési óráknak csak 9,7 százaléka esik munkaidőn kívüli időszakra.
Vágólapra másolva!

Tolna megyében a legrosszabb a pszichiátriai és pszichológiai szakrendelések elérhetősége - derült ki az Egészségbiztosítási Felügyelet kedden közzétett vizsgálatából.

Ebben a megyében a betegek csak hétköznap 8 és 16 óra között kereshetik fel a pszichiátriai szakrendelőket. Budapesten kívül pedig mindössze négy megyében lehet mentális problémákkal a hétvégén is szakorvoshoz fordulni - közölte a felügyelet.

A felügyelet 185 közfinanszírozott pszichiátriai, pszichológiai szakrendelés rendelési idejét vizsgálta, melyből kiderült, hogy a rendelési órák 9,7 százaléka esik munkaidőn kívüli időszakra és hétvégére. Az adatok szerint Budapest mellett Csongrád, Hajdú-Bihar és Baranya megyében fordítják a legtöbb időt pszichiátriai és pszichológiai szakrendelésekre.

A pszichiátriai, pszichológiai szakrendelések esetében a problémák személyes és bizalmas jellege miatt különösen fontos, hogy a biztosítottak a közfinanszírozott szakrendeléseket munkaidőn kívül is igénybe vehessék - fogalmaz a közlemény.