Fegyelmi indult a műtőasztalról leesett nő ügyében

Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárás indult a szolnoki Hetényi kórházban annak a martfűi nőnek az ügyében, aki operáció előtt leesett egy műtőasztalról, és nyolc nap múlva belehalt sérüléseibe. Az ügyben rendőrségi nyomozás is folyik.
Vágólapra másolva!

A szolnoki Hetényi kórházon belül fegyelmi eljárás indult a műtő kocsiról leesett, majd napokkal később meghalt beteg ügyében, amelyet a rendőrségi nyomozás lezárásáig felfüggesztettek - közölte az intézmény főigazgatója, Sélleiné Márki Márta.

Az 50 éves martfűi asszony a főigazgató szerint a korábbi rendőrségi információval ellentétben nem a műtőasztalról, hanem a központi műtő előkészítő helyiségében egy műtő kocsiról esett le. Az esés következtében fejsérülést szenvedett. A baleset szeptember 27-én a kora délutáni órákban történt, a nőt az intenzív osztályra vitték fejsérülései miatt, de nyolc nap múlva, október 5-én elhunyt.

A beteg állapota és a körülmények tisztázása miatt az intézet akkori megbízott főigazgatója az eseményt követően bejelentést tett a rendőrségnek. Az ügyet a rendőrség kedden hozta nyilvánosságra. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szakértő bevonásával foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt folytat nyomozást.

A szolnoki kórházban az [origo]-nak azt mondták: a baleset körülményeiről csütörtökön adnak bővebb felvilágosítást.