Pénteken kezdődik az őszi érettségi

Vágólapra másolva!
Péntektől adnak számot tudásukról azok a diákok, akik őszi érettségi vizsgát tesznek. 83 tárgyból szerveznek a vizsgákat, a többség a középszintű megmérettetést választotta.
Vágólapra másolva!

Pénteken kezdődnek az őszi érettségi vizsgák: emelt szinten 1.900, míg középszinten 14.373 jelentkezést regisztrált az Oktatási Hivatal, a diákok 144 helyszínen adnak majd számot tudásukról országszerte. A legtöbben - a tavalyi évhez hasonlóan - idén is előrehozott vizsgát szeretnének tenni. Ennek a vizsgatípusnak a népszerűsége tovább nőtt a diákok körében, s emelt szinten 950, középszinten 7 342 vizsgajelentkezést regisztráltak. Ezt követi emelt szinten a szintemelő és az ismétlő érettségi, középszinten a hagyományos és a javító vizsga.

Emelt szinten 51, középszinten 83 tárgyból szerveznek vizsgákat. Az október-novemberi vizsgaidőszakban csak a kijelölt középiskolákban és az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain szerveznek vizsgákat. Az írásbeli vizsgák idén október 19-én kezdődnek és november 7-én fejeződnek be. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat november 15-e és 19-e között, a középszintű szóbeli vizsgákat november 22-e és 30-a között tartják.