Elhunyt Deák András országgyűlési képviselő

Vágólapra másolva!
Meghalt Deák András, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője. A politikus alapítója volt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. Korábban a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának elnökeként is tevékenykedett. 
Vágólapra másolva!

Ötvenhat éves korában elhunyt Deák András, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője. Deák András 1951-ben született Budapesten. Iskoláit is a fővárosban végezte, a Budapesti Műszaki Egyetemen 1980-ban gépészmérnök szakon szerzett diplomát. 1968-tól a Regnum Marianum Katolikus Egyesület tagja volt. Alapítója volt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének. 1989-ben lépett be a KDNP-be, 1990-ben egyéni kerületben indult a belvárosi helyhatósági választásokon. 1994. december 11-én győzött egyéni kerületében, majd Belváros-Lipótváros társadalmi megbízatású alpolgármesterévé választották.

1997. augusztus 30-án a Győrben megalakított Magyar Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető titkára lett, majd alelnökké, végül budapesti elnökké is megválasztották. 1998-ban Fidesz-listán országgyűlési képviselőjelölt volt. 1998 őszén a Fidesz-MDF közös budapesti listájáról bejutott a fővárosi közgyűlésbe, a közbeszerzési bizottság elnöke lett.

2004 tavaszán lett országgyűlési képviselő, miután az országos listáról behívták Isépy Tamás megüresedett helyére. 2004 májusától novemberig a kulturális- és sajtóbizottságban dolgozott, majd a gazdasági bizottság tagja volt.

2006-ban Budapest 15. választókerületében, a XI. kerületben szerzett egyéni mandátumot. Jelenleg az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának volt a tagja. Betöltötte a párt frakcióvezető-helyettesi tisztséget, valamint a budapesti Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) elnöki tisztét is. A politikus temetéséről a család később intézkedik.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint Tiba Zsolt főjegyző elrendelte a Városháza gyászlobogózását, egyben kezdeményezi a főpolgármesternél, hogy Deák Andrást a főváros saját halottjává nyilvánítsák.