Magyar turisták rekedtek Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Egy meghibásodott repülőgép miatt három utazási iroda több mint 170 utasa nem tudott elutazni Budapestről Egyiptomba, sokan pedig Sarm-es-Sejkből nem indulhattak haza. Sikerült egy másik gépet szerezni, ezt azonban nem engedték leszállni az egyiptomi hatóságok, így egy harmadik gépen a kora esti órákban hagyták el az országot a magyarok. A Ferihegyen várakozókkal várhatóan késő este fordul vissza a gép. Az egyik iroda igazgatója állítja, mindenkit kártalanítani fognak.  
Vágólapra másolva!

A repülőgép meghibásodása miatt csaknem egynapos késéssel tud 178 utas Budapestről Sarm-es-Sejkbe elutazni, és 128-an ugyanennyi idő késéssel az egyiptomi üdülőhelyről hazautazni - tájékoztatta az MTI-t Zám Tibor, a Best Reisen utazási iroda cégvezetője hétfőn.

A Corall Blue légitársaság gépén három magyar utazási iroda, a Best Reisen, a Medina Tours és az OTP Travel utasai utaztak volna az egyiptomi üdülőhelyre vasárnap délután Ferihegyről. A cégvezető elmondta, vasárnap dél körül tudták meg, hogy a légitársaság gépe meghibásodott. Végül Törökországból sikerült másik gépet szerezniük, amely el is indult a 178 utassal Ferihegyről. Az egyiptomi hatóságok azonban nem adták meg a leszállási engedélyt ennek a gépnek, így vissza kellett fordulni.

Zám Tibor elmondása szerint ezt követően sikerült egy Egyiptomban bejegyzett olasz gépet találni, amelyik először Sarm-es-Sejkbe ment, és ott éppen ezekben a délutáni órákban kezdődött meg a 128 utas beszállítása. Ez a gép 18 óra körül indul és várhatóan este tíz óra tájban érkezik meg Ferihegyre. Ezt követően indul vissza a Budapesten várakozó 178 utassal az üdülőhelyre.

A cégvezető azt hangsúlyozta, hogy a Budapesten várakozó turistákról, és a kint rekedtekről az elmúlt napon gondoskodtak, és a hazaérkezést követően kártalanítják is őket, utazás befizetett díjából arányosan visszatérítik az elvesztegetett időt. Zám Tibor hozzátette, a történtek után befejezik az üzleti együttműködést a Corall Blue légitársasággal.