Szétszéledtek a tüntetők - percről percre

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

10:50

A Rákóczi úton, a Blahánál láthatóan megindult a forgalom, de a Keleti irányában a belső sávban rendőrségi csapatszállítók állnak. Az Astoria felől érkező vízágyú most haladt el a Keleti felé, több más rendőrségi járművel együtt.

10:45

"Semmilyen politikai indulat nem adhat menlevelet arra, hogy félkótya őrjöngők túszul ejtsék a várost" - írja közleményében Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Eszerint "ami történt, már nem politika, de a politikának is van vele kapcsolatban tennivalója. Rogán Antal, az V. kerület polgármestere helyesen és jogosan a hatóságok fellépését kérte a kerület lakóinak védelmében. De neki is lépnie kell. Jó lelkiismerettel nem kormányozhat tovább közösen a blokádban bűnös Jobbik helyi embereivel" - olvasható az MSZP közleményében.

10:40

Tudósítónk szerint a Rákóczi útról elmentek a csapatszállító járművek és a vízágyú. A Keleti pályaudvarnál jelenleg nem látni tüntetőket, és rendőröket sem, úgy tűnik, a tömeg teljesen szétoszlott.

10:39

Az MTI egyik tudósítója arról számolt be, hogy árpádsávos zászlókat tartó tüntetőket köpködtek meg járókelők és kiabáltak feléjük, amiért megbénították a forgalmat és nem tudnak a megszokott módon közlekedni.

10:25

A Rákóczi úthoz közeli Köztársaság térre is rendőrök érkeztek több mikrobusszal.

10:18

A Keleti pályaudvar felé, a Rákóczi úton megjelent négy rendőrségi csapatszállító, és egy vízágyú. Azt viszont gyakorlatilag nem lehet megmondani, hány tüntető van a környéken. Tudósítóink szerint a helyszínen rengeteg a rendőr és az újságíró, elvétve látni csak csuklyás tüntetőket.

10:12

A Blahán szétszéledtek a tüntetők, miután megjelentek a téren a rendőrök. A demonstrálok a környező utcákba, valamint a Keleti irányába menekültek. Tudósítónk szerint több az újságíró a helyszínen, mint a tüntető. A Blahán újra járnak a villamosok.

10:08

A rendőrsorfal megállt az Urániánál. Közben a Blahán már el sem lehet dönteni, kik a tüntetők, mert elkeveredtek a leállt járművekről leszállt utasokkal és járókelőkkel.

10:06

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) kéri a budapestieket, hogy kerüljék el a Belgrád-rakpart-Szabad sajtó útja-Pesti alsó rakpart-Astoria környékét, valamint a Pesti alsó rakpart-József Attila utca-Vámház körút-Astoria által határolt körzetet. A metrók már az Astoriánál sem állnak meg.

10:04

A Keleti pályaudvar irányából érkező buszok egymás után fordulnak vissza. A Blahán a tüntetők leállítottak egy villamost.

10:02

Elérte a tömeg a Blahát, ahol így szintén le fog állni a forgalom. Az oszlató rendőrsorfal valamennyire lemaradva kíséri a tüntetőket.