Szökésért is felel a gyilkossággal gyanúsított fegyőr

Vágólapra másolva!
Katonai bíróság előtt újabb eljárás indult a szegedi fegyőr ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a nyáron több késszúrással megölte barátnőjét, majd bujkálni kezdett a hatóság elől. Az ügyészség ezért most szökés bűncselekményével vádolja, amiért nem vette fel a szolgálatot a szegedi börtönben, ahol dolgozott.
Vágólapra másolva!

Szökés bűncselekményével vádolja a katonai ügyészség azt a szegedi fegyőrt, aki ellen jelenleg azért folyik nyomozás, mert rendőrök szerint több késszúrással megölte barátnőjét. Az eljárás kedden kezdődött el a Csongrád Megyei Bíróság katonai tanácsa előtt.

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2003 októberétől törzsőrmesteri rangban körletfelügyelői feladatokat látott el a Szegedi Fegyház és Börtönben. 2007. augusztus 7-én reggel kellett volna fölvennie a szolgálatot, de nem jelent meg dolgozni, elöljárói eredménytelenül próbálták meg telefonon, majd személyesen értesíteni.

Az ügyész elmondta, a férfi a gyanú szerint az előző éjszaka súlyos élet elleni bűncselekményt követett el, majd megszökött, a rendőrség pedig csak augusztus 11-én a késő esti órákban fogta el. A volt fegyőr részben vallotta magát bűnösnek, arra hivatkozott, a szolgálat augusztus 5-i leadásakor fel sem merült benne, hogy két nap múlva nem megy vissza dolgozni.

Vallomása szerint másnap délután elment a barátnőjéhez, akivel 2004 vége óta együtt élt, de két héttel korábban elköltözött tőle. Összevesztek, állítólag azt fontolgatta, hogy kárt tesz magában vagy öngyilkos lesz. A férfi az ezt követő eseményekre nem emlékszik, csupán arra, hogy később egy véres kést szorongatva járkál a lakásban, ahol látja földön fekvő barátnőjét és egy vértócsát. Mint mondta, menekülését nem a szökés szándéka vezette, pusztán gondolkodni kívánt arról, mi vezethetett a tragédiához, és bujkálás közben többször próbált öngyilkosságot elkövetni.