Szonda: Négyen a népszerűségi lista élén

Vágólapra másolva!
Négy éllovasa van a politikusi népszerűség-listának - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos legfrissebb felmérése alapján. Az eddig vezető Sólyom László, Szili Katalin és Dávid Ibolya mellé - hasonló 46 feletti pontszámmal - felzárkózott Göncz Kinga is.
Vágólapra másolva!

A közvélemény-kutató szerint mind a három vezető helyen álló nőre igaz, hogy kevéssé osztják meg a közvéleményt. Ezt támasztja alá, hogy a másik oldalon lévő szavazók körében is nagyon jónak mondható pozíciójuk.

Az MSZP táborán belül - ahol Gyurcsány Ferenc az első 72 ponttal - a második-harmadik helyen Szili Katalin és Göncz Kinga áll, 66, illetve 64 ponttal. Dávid Ibolya ugyanitt 55 pontjával még több szocialista politikust is megelőz.

A Fidesz szimpatizánsai között a külügyminiszter és a házelnök - 41-41 ponttal - a legkedveltebb kormánypárti személyiségek. Hasonló megítélés alá esik az MDF elnöke is, aki 39 pontot kapott a fideszesektől. Szili, Göncz és Dávid a pártválasztásukban bizonytalanok csoportja számára is a leginkább elfogadható.

A 22-es lista negyedik helyén Orbán Viktor Fidesz-elnök áll (42 pont), az utolsó Horváth Ágnes egészségügyi miniszter (20 pont), akit Kóka János, a gazdasági tárca vezetője (27 pont) előz meg. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a 18. (29 ponttal).