Vágólapra másolva!
Országjárásba kezd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden. Vidéki kistelepüléseket keres fel, ahol arról próbálja győzködni az embereket, hogy pályázzanak az uniós támogatásokra.
Vágólapra másolva!

Négynapos magyarországi körútra indul kedden Gyurcsány Ferenc, a "Falu hete" programsorozat keretében - jelentette be hétfőn Budai Bernadett kormányszóvivő. Budai szerint az egyhetes program fő mozgatórugója az, hogy "a kormány meggyőződése, hogy erős vidék nélkül nincs erős Magyarország".

A kormányszóvivő hozzátette, a cél az, hogy Gyurcsány Ferenc személyes találkozók keretében, első kézből ismertesse meg a támogatási lehetőségeket a vidéki emberekkel és meggyőzze őket arról, hogy nyújtsanak be minél több pályázatot.

A programsorozat első napján, kedden a miniszterelnök a Pest megyei Tápiógyörgyére és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalvára látogat. Mindkét helyen vidékfejlesztési szakemberekkel találkozik.

A látogatássorozat figyelemre méltó lehet abból a szempontból is, hogy az utóbbi időben Gyurcsány Ferenc nyilvános szerepléseit gyakran kísérték tiltakozások. Rendszeresen szidalmazzák, de többször előfordult az is, hogy meg akarták dobálni.