Új rendőri vezetőket nevezett ki a főkapitány

Vágólapra másolva!
Új rendőri vezetők kinevezését jelentette be Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Bencze József országos rendőr-főkapitány. Az új vezetők egy  része - amint az várható volt - Benczéhez hasonlóan a vámosoktól érkezett.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) új bűnügyi főigazgatója Kökényesi Antal rendőr vezérőrnagy, az új rendészeti főigazgató Samu István határőr vezérőrnagy lesz, a gazdasági főigazgató továbbra is Sipos Gyula rendőr dandártábornok marad - közölte az országos főkapitány.

A Köztársasági őrezred élére Dobozi József rendőr dandártábornok, a Nemzeti Nyomozóirodáéra Petőfi Attila rendőr ezredes, a Rendészeti Biztonsági Szolgálatéra Papp Károly rendőr dandártábornok, a később felálló Reptéri Rendőri Igazgatóságéra pedig Dúzs József határőr dandártábornok kerül.

Emellett fővárosi és megyei kapitányságok élére is több helyütt új embereket állított Bencze, közöttük többen a VPOP-tól jönnek a rendőrséghez. Az országos rendőrfőkapitány október 30-án hat megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezésének visszavonását kezdeményezte az igazságügyi és rendészeti miniszternél.

Bencze József arról beszélt, hogy a rendőrség és a határőrség integrációja "egy kényszerházasság, amelynek legnagyobb nyertesei a magyar polgárok lesznek". Az ORFK vezetője - aki maga is vámos volt korábban - közölte: reméli, hogy a két szervezet egybeolvadása után "a bűnüldözés hatékonyabb, a bürokrácia pedig olcsóbb lesz".