Tizenhét évet kapott a mohácsi feleséggyilkos

Vágólapra másolva!
Jogerősen helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak a büntetését, akit első fokon tizenhét év börtönbüntetéssel sújtottak. Az elítélt féltékenységből tavaly késsel szíven szúrta feleségét Mohácson.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta az ügyben korábban ítélkező Baranya Megyei Bíróság döntését és Litter Andrást emberölésben, valamint kiskorúak veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek. A 42 éves, emberölés, ittas vezetés és egyebek mellett sikkasztás miatt büntetett előéletű Litter András 1998-ban ismerkedett meg, majd négy évvel később összeházasodott húsz évvel fiatalabb feleségével.

Mivel az asszony nemcsak férjével, hanem más férfiakkal is rendszeresen létesített kapcsolatot, a vádlott féltékenységből gyakran veszekedett vele, többször bántalmazta. A férfi 2006. július 22-én este ittas állapotban tért haza, feleségét félmeztelenül az ágyon fekve találta. Feltételezte, hogy az asszony ismét megcsalta őt, ezért veszekedni kezdtek, majd Litter András egy késsel megsebesítette, végül szíven szúrta az asszonyt.

A gyilkos ezt követően a nagymamához vitte fiait, ő pedig kocsmákban, ismerősénél italozott, később pedig jelentkezett a rendőrségen. A vádlott az eljárás során végig azzal védekezett, hogy nem akarta megölni a feleségét, nem is szúrta le, hanem mérgében kést dobott felé, amely a mellkasában állt meg.