Alaptalanul vádolt rendőröket egy asszony

Vágólapra másolva!
Először férje miatt hívott rendőröket egy tiszacsegei asszony, később pedig azt állította, hogy a rendőrök zaklatták. Utóbb beismerte, hogy a férje kényszerítette a rendőrökről szóló bejelentés megtételére.
Vágólapra másolva!

November 8-án este tíz óra körül egy tiszacsegei asszony arról tett bejelentést a balmazújvárosi rendőrkapitányság ügyeletére, hogy a férje bántalmazta. Az ügyeletes a helyszínre irányította a járőrüket, akiknek az asszony megerősítette, hogy az este folyamán megverte a férje.

A rendőri intézkedés során a férj nem viselkedett agresszíven, az asszonyt a rendőrök felvilágosították jogairól, de a helyszínen nem adott egyértelmű választ arra, hogy könnyű testi sértés miatt kéri-e az eljárás megindítását a férje ellen - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Éjfél körül az asszony azzal hívta fel a kapitányság ügyeletesét, hogy az intézkedő rendőrök szexuálisan zaklatták. A bejelentést követően azonnal megindult az ügy parancsnoki kivizsgálása.

Az asszony a meghallgatása során elmondta, hogy férje kényszerítette a bejelentés megtételére, ellenkező esetben veréssel fenyegette meg. Az asszony elmondta azt is, hogy nem történt szexuális zaklatás, félt a férjétől, ezért tette meg a bejelentést.