Támogatja a Fidesz a sztrájkolókat

Vágólapra másolva!
A Fidesz támogatja azokat a szervezeteket, amelyek szerdára sztrájkot szerveznek - jelentette be Kövér László, a párt választmányának elnöke. Az MSZP szerint kiderült, hogy szerdán a Fidesz akarja megbénítani az országot.
Vágólapra másolva!

A Fidesz erkölcsileg, politikailag támogatja mindazon szervezeteket, amelyek szerdára megmozdulásokat szerveznek - közölte Kövér László, a párt választmányának elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. A Fidesz nem vesz részt a sztrájkok szervezésében, de támogatásáról akarja biztosítani azon szervezeteket, amelyek a megmozdulásokat szervezik - mondta Kövér.

A fideszes politikus elmondta: testületi döntés nem született arról, hogy a párt vezetői részt vesznek-e a megmozdulásokon. Erről mindenki lelkiismerete szerint dönt - tette hozzá. Kövér szerint a kormány döntéseinek fő vesztesei a nyugdíjasok, akiktől a kormány az inflációval elvett egyhavi nyugdíjat. Úgy vélte, a vasúti szárnyvonalak bezárása nem csak közlekedési nehézséget jelent, hanem térségek nyomorba döntését is eredményezi. Kövér szerint az egészségbiztosítás privatizálásával pedig kiváltság lesz az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutás.

Az MSZP szerint Kövér László szavaiból világossá vált, hogy a Fidesz akarja megbénítani szerdán az országot - írta közleményében a párt szóvivője, Nyakó István. A szóvivő szerint az országosnak mondott sztrájkban kizárólag két szakszervezeti szövetség vesz részt. Talán nem véletlen, hogy éppen a Liga és a Munkástanácsok elnökei jártak nemrégiben Orbán Viktornál egy titkos megbeszélésen - írta a szóvivő.

A Liga Szakszervezetek a november 21-ére hirdettek sztrájkot. A Liga egyrészt azért jelentette be a munkabeszüntetést, hogy a kormány vonja vissza a jövő év elejétől érvényes nyugdíj-számítást, valamint így akarnak tiltakozni az egészségbiztosítási reformja ellen is.