A rendőrök vitték börtönbe Mortimert

Vágólapra másolva!
Az esti órákban, lakásán előállították a Mortimer néven elhíresült, jogerősen 3 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélt fiatalembert, aki nem kezdte meg börtönbüntetését a kijelölt időben. Gy. Mihály a Moszkva téren álló buszon karddal átszúrt egy kamaszfiút, miután szóváltásba keveredtek.
Vágólapra másolva!

"Gy. M. elítélt nem vonult be a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe a megjelölt időben" - közölte az [origo] kérdésére Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) munkatársa. A Mortimer néven elhíresült 19 éves fiatalembernek kedden reggel 9 órára kellett volna bevonulnia a Nagy Ignác utcai börtönbe.

A Fővárosi Bíróságon nem tudtak az esetről, de annyit közöltek, hogy ha ezt hivatalos eljárás keretében a BVOP jelzi feléjük, akkor "a szükséges intézkedéseket megteszik". Az elfogatóparancs alapján a rendőrség kora este a fiatalembert törökbálinti lakásán kereste föl, és mivel ott találták előállították és átadták a büntetés-végrehajtási intézetnek.

Még márciusban ítélte három év tíz hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre emberölés kísérlete miatt a fiút a Fővárosi Bíróság. A bíróság ezenkívül három évre eltiltotta a közügyektől Gy. Mihályt, és a közel félmilliós perköltséget is meg kellett fizetnie. Az addig előzetesben letöltött pár hónap beleszámít a büntetésbe.

A nagy visszhangot kiváltó bűneset 2005. május 8-án, a fővárosi 21-es buszon történt. A Moszkva téren lévő megállóban egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút.