Nagyapjától szült gyereket egy kislány

Vágólapra másolva!
Saját nagyapjának gyermekét szülte meg egy tizenhárom éves kislány Baranya megyében. A nagyapát erőszakos közösüléssel gyanúsítják, amiért akár tíz év börtönt is kaphat, ha elítélik.
Vágólapra másolva!

Egy Zala megyei kórház bejelentése alapján derítette ki a rendőrség, hogy egy pécsi lánynak saját nagypapájától született gyermeke. Takátsy Zoltán, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak elmondta, hogy a 13 éves lány otthon szülte meg a gyermeket, de aztán mindketten kórházba kerültek.

Az orvosoknak jelenteniük kell minden olyan szülést, amelynél az anya kiskorú, a rendőrség pedig hivatalból nyomozást indított. Ennek során DNS-vizsgálat állapította meg, hogy a 61 éves nagypapa közösült a lánnyal, és ő az újszülött apja.

A férfit először megrontás gyanújával vették őrizetbe, de később erőszakos közösüléssé minősítették a gyanúsítást - tudtuk meg a szóvivőtől, aki hozzátette, ilyen bűncselekményért 5-10 év börtönbüntetés jár. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását, erről csütörtökön dönt a bíróság.