Vágólapra másolva!
Nyomozást rendeltek el a Lőrinci önkormányzat által kötött szerződések ügyében. Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: egy önkormányzati képviselő beadványára rendelték el csütörtökön a nyomozást, mert az adatok szerint hatáskörtúllépés történt és azokból valakinek feltehetően jogtalan előnye származott.
Vágólapra másolva!

Jánosi László (Fidesz-KDNP), az ügyészséghez forduló önkormányzati képviselő az MTI-nek elmondta: az általános iskolai és az óvodai beruházáshoz, valamint a selypi útkereszteződés megépítéséhez is testületi felhatalmazásra lett volna szükség, ám a képviselők egyik ügyben sem döntöttek, a szerződéseket a polgármester kötötte meg.

A megyei közigazgatási hivatal is megállapította, hogy a polgármester hatáskört vont el a képviselő-testülettől. Az ellenzéki képviselő közölte: az útkereszteződés kivitelezője azóta újabb megbízást kapott, szintén testületi döntés nélkül, és hasonlóan zajlott le egy 45 millió forintos államkötvény eladása is.

Jánosi László a selypi beruházás kapcsán elmondta: a testület 2007. március 29-én szavazott meg rá 10 millió forintot, miközben a kivitelezővel 22 nappal korábban, március 7-én kötött szerződést a polgármester. Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: nem is érthetőek a polgármester testületet megkerülő döntései, hiszen 12 fős többsége van az önkormányzatban.