Vágólapra másolva!
A kormányszóvivő szombaton bejelentette, hogy idén elmarad a karácsonyi jutalomosztás a kormánytagok között. A miniszterelnök tavaly még jutalmazott, de később elismerte, hogy mégsem volt szerencsés lépés.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökúgy döntött, hogy idén nem oszt év végi jutalmat a kormány tagjai között - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel szombaton. Hozzátette, hogy ettől függetlenül a kormányfő úgy véli: a kormány több tagja is kiemelkedő munkát végzett a reformok előkészítése során, és Gyurcsány szerint a kabinet az elmúlt egy évben egy sor területen nagyobb lépéseket tett, mint elődei egy teljes, négyéves ciklus alatt.

2006 decemberében több kormánytag is kapott jutalmat. Gyurcsány Ferenc akkor azt mondta, azok munkáját honorálta így, akik az általában elvártnál jobban, illetve többet dolgoztak a reformkormány megalakulása óta. A jutalom váratlanul érte a minisztereket, zavart okozott az is, hogy ki kapott és ki nem. Később maga a miniszterelnök is elismerte, hogy a jutalmazás nem volt szerencsés lépés. Akik kaptak, az összeget jótékony célra fordították.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az idei jutalmazás elmaradására reagálva annyit mondott, hogy szerinte a kormány tetteiért nem jutalom, inkább büntetés járna.