Két újszülöttet ölhetett meg a sülysápi anya

Vágólapra másolva!
Két újszülöttet ölt meg a sülysápi nő, akit eddig azzal gyanúsítottak, hogy megszülte, majd a kandallóba dobta csecsemőjét. Kiderült, hogy a kandallóban talált salaktermékben nincsenek emberi csontok, az asszony férje viszont bevallotta, ő ásta el a pár napja született kisfiú testét. A ház pincéjéből pedig előkerültek egy másik újszülött maradványai.
Vágólapra másolva!

Emberölés bűntette miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Bűnügyi Osztálya a Sülysápon talált gyermekcsontok és újszülött-holttest ügyében. A rendőrség hétfőn közleményben számolt be arról, hogy több ellentmondás merült fel a nő, illetve férjének kihallgatásakor, és új szakértői eredmények is fordulatot hoztak az ügyben. Kiderült, hogy a kandallóból vett és szakértő által megvizsgált salaktermék nem emberi eredetű csontokat tartalmaz, holott az elsődleges adatok arra utaltak, hogy az anya törölközőbe csavarta és a kandallóba dobta gyermekét.

A ház pincéjéből előkerült egy nejlonzacskó, melyben emberi szövetek és csontdarabok voltak. A helyszínen lévő orvos szakértő megállapította, hogy a csontok gyermeki csontok, újszülöttől származnak. A nő férje, H. Károly kihallgatásakor azt mondta: tudta, hogy a felesége szült és lehet, hogy a szülést megelőző években is szülhetett. A férfi bevallotta, hogy a november 21-én született gyermeket ő ásta el egy búzatábla közepén lévő bokros területen, a fiú újszülöttet másfél méterrel a föld alatt meg is találták. A Pest megyei rendőrség szerint a férj öngyilkosságot kísérelt meg, feleségével együtt előzetes letartóztatásba helyezték.

Az Országos Mentőszolgálat múlt csütörtökön, a kora délutáni órákban értesítette a monori rendőrkapitányságot arról, hogy egy sülysápi családi házban, otthonszülést követően, erősen vérző állapotban találtak egy 36 éves nőt. A nőt a helyszínről a mentők életveszélyes, kivérzéses állapotban szállították kórházba, az egyik orvosa később azt mondta, hogy a gyermek kihordott terhességből született.