Díszfény miatt drágul a Szabadság híd

Vágólapra másolva!
A díszkivilágítás miatt drágul, a késésben lévő metróállomás-építés miatt pedig csúszik a Szabadaság híd felújítása. A beruházás összesen 600 millió forinttal kerül majd többe, és két hónappal később lesz kész, mint tervezték - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Két hónappal tovább tart és drágább lesz a Szabadság híd felújítása - írja a Népszabadság. A lap szerint rekonstrukció 2008 októberére tervezett befejezése tübbek között azért csúszik, mert össze kell hangolni a 4-es metró Fővám téri metróállomásának ugyancsak késésben lévő építésével. A hídon csak 2008 decemberében indulhat újra a villamosforgalom.

Jövő májustól ugyanakkor az épülő állomást csak a hídon keresztül lehet majd megközelíteni. A Fővám téri állomásépítés felvonulási területe is átkerül Pestről Budára.

Nem csak a határidő tolódik ki, hanem az eredeti költségkeretet is módosítják. Az eredeti bruttó 4,8 milliárd forintos költség összesen körülbelül 600 millió forinttal lesz több, a drágulás legfőbb oka - egyebek mellett - a díszkivilágítás kiépítése, ami negyedmilliárdba kerül.

A fővárosban a felújítás elindulása előtt a Szabadság híd volt a legrosszabb állapotú átkelő. Most a Margti hídon a sor, ám a régóta esedékes rekonstrukciót nem kezdik el, amíg meg nem épül az M0-ás északi hídja, a Megyeri híd. A sokat emlegetett aquincumi híd építése ugyanakkor egyelőre nincs napirenden, a beruházás még az előkészítési szakaszba sem jut el 2010-ig - olvasható a Népszabadságban.