Januárban szabadulhat Tánczos Gábor

Vágólapra másolva!
A körmendi gyerekgyilkosság miatt elítélt Tánczos Gábor feltételes szabadlábra helyezéséről döntött kedden a Fővárosi Bíróság. A férfi azonban nem biztos, hogy januárban kijöhet a börtönből, a döntést ugyanis megfellebbezte az ügyészség. Tánczos börtönbüntetése az ítélet szerint 2011-ig tartana.
Vágólapra másolva!

Keddi döntésével feltételesen szabadlábra helyezte a körmendi gyermekgyilkosság miatt elítélt Tánczos Gábort Fővárosi Bíróság - írja a hirado.hu. Egyelőre azonban nem biztos, hogy a férfi januárban kijöhet a börtönből, az ügyész ugyanis fellebbezett az erről szóló döntés ellen.

A tárgyaláson az ügyészség arra hivatkozott, hogy Tánczos szabadulását közfelháborodás kísérné és a várható beilleszkedési problémák miatt jobb is lenne, ha még börtönben maradna. Tánczos ügyvédje szerint azonban a börtön nagyon pozitív jelentést készített a fiatalember magaviseletéről, a bíró első fokon is ennek alapján döntött. Az ügyvéd szerint valószínű, hogy másodfokon is hasonló döntés születik.

Tánczos Gábor 13 év börtönbüntetést kapott, mert a bíróság szerint Körmenden 1998-ban megölt egy kislányt. A büntetése őrizetbe vételével, 1998 áprilisában kezdődött, és ha nem kapna kedvezményt, 2011 áprilisában szabadulhatna. Jó magaviselete miatt azonban a törvények szerint jár neki a büntetés negyedének elengedése. A férfi ártatlannak vallja magát a körmendi gyermekgyilkosságban.